Hozzávalók 20 darabhoz:
50 dkg liszt
10 dkg porcukor
1.5 dl méz
2 db tojás
10 dkg vaj vagy margarin
csipet só
1 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál fahéj
1 teáskanál szegfűszeg
1 teáskanál reszelt citromhéj
Előkészítési idő: 2 óra 30 perc
Elkészítési idő: 12 perc
Elkészítés:
Egy egész tojást és egy tojássárgáját a mézzel, a porcukorral és a vajjal keverd össze! A mézzel úgy a legkönnyebb dolgozni, ha üvegestől forró vízbe állítva meglangyosítod kicsit. Add a masszához a citromhéjat és a szódabikarbónát! Ezután dolgozd hozzá a fűszerekkel elvegyített lisztet is! Addig kell gyúrni, amíg elválik az edény falától.
Akkor lesz a legjobb a tészta, ha gyúrás után, konyharuhával letakarva legalább két órát pihenteti az ember, majd újra átdolgozza. Ha túlságosan megkeményedik, langyos vízzel lehet picit puhítani rajta. Ezt követően már csak a formázás és a sütés van hátra, előmelegített - 180 fokos - sütőben 12-13 perc alatt sül ki egy tepsivel. Nem szabad túl vékonyra nyújtani, mert akkor kemény süti lesz belőle. Szaggatás után akár fél dióval is lehet díszíteni, de sütés után cukros írókával is rajzolhatnak rá a gyerekek.
Forrás
Akkor lesz a legjobb a tészta, ha gyúrás után, konyharuhával letakarva legalább két órát pihenteti az ember, majd újra átdolgozza. Ha túlságosan megkeményedik, langyos vízzel lehet picit puhítani rajta. Ezt követően már csak a formázás és a sütés van hátra, előmelegített - 180 fokos - sütőben 12-13 perc alatt sül ki egy tepsivel. Nem szabad túl vékonyra nyújtani, mert akkor kemény süti lesz belőle. Szaggatás után akár fél dióval is lehet díszíteni, de sütés után cukros írókával is rajzolhatnak rá a gyerekek.
Forrás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése